Μισθωμένες Γραμμές: Η λύση για εγγυημένη ταχύτητα & διασύνδεση των απομακρυσμένων σημείων της επιχείρησής σας

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα – εάν όχι για όλες – η ασφάλεια και η ταχύτητα είναι δυο βασικά σημεία πάνω στα οποία στηρίζεται όλη η λειτουργία τους. Η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν η επιχείρηση διατηρεί πολλαπλά σημεία παρουσίας σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ή και του εξωτερικού.

Για πάνω από 10 έτη, όπου καθοδηγούμε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις να επιλέξουν τις βέλτιστες τηλεπικοινωνιακές λύσεις, μερικά από τα συχνότερα αιτήματα που λαμβάνουμε είναι τα εξής:

  1. Πώς θα αποκτήσουμε εγγυημένη, γρήγορη και ασφαλή διασύνδεση στο διαδίκτυο;
  2. Πώς θα διασυνδέσουμε τα διαφορετικά σημεία παρουσίας της επιχείρησής μας ώστε να επικοινωνούν άψογα μεταξύ τους μεταφέροντας δεδομένα και φωνή; Για παράδειγμα διασύνδεση Κεντρικών γραφείων με Υποκατάστημα και Αποθήκη.

Την ανάγκη αυτή την καλύπτουν άψογα οι λεγόμενες «μισθωμένες γραμμές» ή αλλιώς «leased lines» η πλέον αξιόπιστη λύση για τις επιχειρήσεις σήμερα. Μέσω των μισθωμένων κυκλωμάτων επιτυγχάνουμε:

  • σταθερή ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο
  • μεγάλο εύρος ταχυτήτων
  • εγγυημένη και ασφαλή μεταφορά δεδομένων και φωνής από ένα σημείο σε άλλο
  • σύνδεση ιδιωτικών δικτύων μιας επιχείρησης

Η μισθωμένη γραμμή είναι ουσιαστικά μια τηλεπικοινωνιακή γραμμή την οποία «μισθώνετε» ως επιχείρηση αποκλειστικά για δική σας χρήση σε αντίθεση με το aDSL / vDSL.

Σκεφτείτε πως το aDSL και το vDSL είναι σαν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου μπορεί να το ενοικιάσει οποιοσδήποτε. Παράλληλα ο ξενοδόχος δίνει τη δυνατότητα να το νοικιάζουν πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αντίθετα, μια μισθωμένη γραμμή (κύκλωμα) είναι το προσωπικό σας διαμέρισμα στο οποίο δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από εσάς. Και έχετε και συναγερμό!

Ένα μισθωμένο κύκλωμα έχει πιο αυξημένο κόστος από τις παραπάνω υπηρεσίες αλλά είναι μια επένδυση για την παραγωγικότητά της επιχείρησής σας με πολλούς ευχαριστημένους εργαζόμενους.

Παρέχεται με διάφορα τεχνολογικά μέσα όπως οπτική ίνα, μικροκυματική ζεύξη και άλλα. Η επιλογή του μέσου όδευσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες τόσο τεχνικούς όσο και οικονομικούς.

Γιατί να επιλέξει όμως μια επιχείρηση τη λύση των μισθωμένων γραμμών;

Επειδή απολαμβάνουμε πολλά οφέλη και μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • Εγγυημένες ταχύτητες διασύνδεσης (upload & download). Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι κάθε ώρα της ημέρας η ταχύτητα θα είναι αυτή που έχουμε εξ αρχής συμφωνήσει με τον πάροχο των κυκλωμάτων για την επιχείρησή μας. Θυμηθείτε το παράδειγμα πιο πάνω: Μόνο εσείς έχετε πρόσβαση σε αυτή τη γραμμή και επομένως εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές σας τηλεπικοινωνιακές ανάγκες
  • SLA – αποκατάσταση πιθανής βλάβης εντός συγκεκριμένων ωρών. Εάν αυτό δε συμβεί ο πάροχος σας επιστρέφει χρηματικό ποσό
  • Σταθερό πάγιο (δείτε το pro tip στο τέλος του άρθρου!)
  • Δυνατότητα υλοποίησης ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία στην Ελλάδα
  • Ασφάλεια στη μεταφορά των δεδομένων σας
  • Διασύνδεση της επιχείρησής σας με άλλα σημεία στο εξωτερικό
  • Διαφάνεια στη διαχείριση όλων των Πρωτοκόλλων

Η επιλογή μιας μισθωμένης γραμμής (κυκλώματος) απαιτεί εμπειρία, προσεχτική καταγραφή των αναγκών της επιχείρησής σας και γνώση των διαθέσιμων επιλογών.

Στην Clear Talk, έχουμε βοηθήσει δεκάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα να επιλέξουν τη βέλτιστη λύση με το καλύτερο δυνατό κόστος. Ταυτόχρονα φροντίζουμε ώστε οι λύσεις αυτές να ακολουθούν τις εξελίξεις της αγοράς όσο η τεχνολογία εξελίσσεται.

Σκέφτεστε εάν η συγκεκριμένη λύση ανταποκρίνεται και στις δικές σας ανάγκες; Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πώς.

Pro tip! Εάν διατηρείτε εποχική επιχείρηση (πχ ξενοδοχείο) στην Clear Talk επιτυγχάνουμε να έχετε μειωμένα πάγια κατά τους μήνες που η επιχείρησή σας μένει κλειστή ή υπολειτουργεί.